#Climatestrong – treenaamalla parempaan bisneskuntoon?

Muutospuhe on kaikkialla. Ja mikään ei tietysti ole niin koukuttava muutospuheen lähde kuin videolla totuuksia suoltava guru, oli kyse sitten yhteiskunnasta, bisneksessä tai vaikka omasta fysiikasta.

Kun itse päätin lähteä vuoteen 2022 kirjaimellisesti uusin eväin, itsekin uppouduin internetin syövereihin taustatutkimusta varten. Mutta ennen kaikkea löysin itseni selaamassa älytelkkarin Youtube-sovellusta ja sen pohjatonta määrää erilaisia kanavia, jotka kaikki lupasivat jotain, suurin osa uutta elämää, painonpudotusta sekä itsetuntoa, yleensä jonkin helposti ymmärrettävän ajanjakson sisällä, kuten kuukauden, puolen vuoden tai vuoden sisällä.

Mutta entä sitten ne, jotka fyysisen kunnon lisäksi lupaavat muutakin maallista menestystä? Muutama vuosi sitten johtamisen professorit Susan Meriläinen ja Janne Tienari kirjoittivat kirjassaan Palvelukseen halutaan ajokoira (Siltala), että visuaalisuutta painottavassa mediakulttuurissa johtajankin on oltava ketterä ja timmi paitsi ajatuksissaan niin myös ulkomuodoltaan. Vaikka trendin on väitetty tulleen ja menneen, jopa maailman rikkaimman ihmisen Jeff Bezoksen katu-uskottavuus parani, kun julkisuuteen astui monta astetta lihaksikkaampi versio, joka oli samalla vaihtanut harvat hiuksensa toimintasankarin kokokaljuun.

Ennen koronaa oli hetken muodikasta kysyä bisnestuttuja salille, ja kukapa ei olisi kuullut tai osallistunut erinäköisten konsultti- ja valmennusyritysten hikoillaan yhdessä-kursseille, joissa self-help, punnerrukset ja verkottuminen lyövät kättä päälle.

Itse olen ollut varsin avoin siitä, että keskivartalon kasvulla on ollut suora suhde omaan itseluottamukseen. Toki koen, että samaan aikaan, kun peilikuva on miellyttänyt yhä vähemmän, olen haastanut itseni ammatillisesti aivan uusilla tavoilla, tehnyt duuneja aikaisemmin minulle täysin vieraiden tahojen kanssa, julkaissut kirjan enkä muutenkaan koe jähmettyneeni paikalleni.

Mutta kysymykseni onkin, voisinko olla parempi kaikissa näissä, jos pitäisin myös fyysisestä hyvinvoinnistani parempaa huolta. Ja koska kysyn, tunnistan myös kuuluvani siihen ihmisjoukkoon, jota vaivaa jatkuva pieni epätyytyväisyys, hyvässä ja pahassa.

Avaan jokaiselle vuodelle uuden mustan muistikirjan. Vuoden 2022 version kannessa lukee “ Hardest working year ever”. Ja ainakin nyt on vahva fiilis siitä, että tuo tavoite ei toteudu ilman säännöllistä treeniä.

 

Petteri

#Climatestrong